Livnjaci u rijeku bacali od municije do autoguma

U akciji ekoloških udruženja iz Livna, na koju su pozvani i lovci, ribolovci, nastavnici, učenici, planinari, općinski vijećnici i svi drugi ljubitelji prirode i čiste okoline, a u sklopu dana ekologije u općini, jučer je organizirana akcija čišćenja korita Bistrice u centru grada,  od mosta kod Bolnice do "Foruma".

Akciji se odazvalo dvadesetak učenika i direktor OŠ "Fra Lovro Karaula" Miran Šesto, nekoliko ribara i ekologa, te dvojica vijećnika OV Joža Sučić i Ilija Šljivić. Zbog dubine vode angažirani su i ronioci iz Ljubuškog, Gruda i Livna koji su izvadili dosta različitog otpada od bicikla, starih kada, televizora, automobilskih guma, kostiju, flaša, do veće količine municije koju su uredno sakupili i poslali u MUP.

Jedina žena koja je gazila vodu uz tridesetak dobrovoljaca bila je Sonja Garić iz Centra za građansku saradnju i Partnerstva za okoliš LK.

Preostalo je još dosta posla da se uradi da bi se korito u potpunosti očistilo a Bistrica opravdala naziv koji nosi. Sendviče za učenike organizirala je njihova škola "Fra Lovro Karaula", a za ronioce doručak i piće vijećnik Joža Sučić, koji je bio i jedan od inicijatora akcije.

A. KAMBER


18/05/2009 Dnevni Avaz


Share this