Građanska javna rasprava o Prostornom planu Kantona Sarajevo

Građanska javna rasprava o Prostornom planu Kantona Sarajevo:

Kako sačuvati naše planine, našu vodu, naše živote?

Sarajevo, 25.2.2016, 11h
Prostorije OSCE BiH, Unitic centar (toranj A), Fra Anđela Zvizdovića 1

Pozivamo vas da uzmete učešće u Građanskoj javnoj raspravi o Nacrtu “B“ faze  Izmjena i dopuna Prostornog plana Kantona Sarajevo koji je upravo u skupštinskoj proceduri.

Prostorni plan Kantona je nakon prostornog plana Federacije BiH najvažniji planski dokument. Na osnovu Prostornog plana se poslije donose svi ostali planovi nižeg reda, urbanistički i regulacioni, od kojih u konačnici nastaju naselja, zgrade, parkovi, putevi,  škole itd. Na osnovu onoga što je zapisano u planu, čuvaju se – ili ugrožavaju -  naši izvori vode, šume, planine, naša prirodna kulturna i istorijska dobra.  

Naš prostor i naše življenje su predloženim Izmjenama i dopunama ugroženi.  Ukoliko Izmjene i dopune  Plana u ovoj formi budu usvojene u Skupštini,  izvorišta vode iz kojih se snabdijeva grad Sarajevo, bit će ugrožena, a maloj skupini  ljudi, bit će omogućeno da  bez ikakvog učešća javnosti  omoguće gradnju grade bilo čega, bilo gdje na području Kantona.

Javna rasprava je otvorena za sve, ali s obzirom na ograničen kapacitet prostorije, molimo Vas da svoje učešće potvrdite najkasnije do 23.2.2016. na e-mail [email protected] ili telefon 062/293 763.

Eko akcija
24/02/2016


Share this